BURGERBOLLER
Burgerboller ca 18 stk
6 dl vand
1 dl yoghurt naturel
1 dl olie
1 ½ tsk salt
½ tsk sukker
50 g gær
200 g kerner
100 g havregryn
600-800 g hvedemel
Kog 4 dl vand. Put kerner + havregryn i en skål. Hæld det kogende vand over. Lad stå i ca 5 minutter. Bland 2 dl koldt vand + olie + yoghurt i. Rør gæren ud i massen. Tilsæt salt og sukker. Rør rundt med en grydeske. Tilsæt mel, lidt af gangen, indtil massen er let klistret. Hæld dejen ud på bordet og ælt mere mel i, lidt af gangen, indtil dejen ikke er klistret, men stadig meget blød.
Lad dejen hæve lunt i 45 – 60 minutter.
Del dejen i 18 stykker. Form bollerne og mas dem flade. Der kan være ca 9 på en almindelig bageplade. Lad dem hæve lunt 45 – 60 minutter.
Bag bollerne 12-14 minutter ved 210 grader i midten af ovnen.
Kommentarer
Send en kommentar