Kransekagen :)

1 kg Rå Marcipan
400 g flormelis
2 æggehvider (ikke fra de mindste æg)
(½ - 1 spsk. Mel)

100-150 g smeltechokolade
Glasur 

Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen. Hvis dejen bliver MEGET klistret tager du ½ spsk. Mel og blander i, så skulle den blive fin.

Tril tommelfinger-tykke pølser. Skær pølserne i 4-8-12-16-20-24-28-32-36 cm. Længde (4-tabellen). Lav cirkler og læg dem på bagepapir på bagepladen.
Det mindste stykke former du toppen af = lav en kugle og mas bunden på den.
Du skulle kunne lave en kage med 12-14 ringe, men 9 er alt rigeligt til 20 personer. (resten er bare pral)
Af resten af dejen kan du nu lave ”sidestykker som du også laver af pølser og i den længde du selv synes.
Pladen sættes i ovnen v. 225 grader i 8-10 min.
Når de er bagte MÅ INGEN RØRE DEM, de skal stå og køle af på pladen, gerne en eftermiddags tid.

Glasuren lægges på i zik-zak mønster (kan købes i tube – 1 tube passer til denne portion)
Når glasuren er tør lægges kagen sammen = Den største ring lægges på et fad, den næste smøres i bunden med smeltet kogechokolade og lægges oven på den første ring o.s.v

(Kagen bliver bedst hvis der kan gå en dag mellem hvert trin = 1. bage. 2. glasur. 3. lægges sammen m. chokolade + serveres senere samme dag.)


God fornøjelse.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kokos muffins

Juice/Smoothie